Inspirerande yogaböcker för alla

Inspirerande yogaböcker för alla

Det finns massor med böcker om yoga och när man börjar intressera sig mer och fördjupar sin praktik hamnar man ofta i bokhyllan, det är nästan oundvikligt. Som tur är har det skrivits om yoga i tusentals år, så det går att hitta inspirerande yogaböcker för alla. Det svåra är kanske snarare att välja vilken eller vilka böcker man ska börja med!

Bra böcker för nybörjaren

Jag har ett par favoriter som jag tänker dela med mig av idag. Det är två böcker som är lättillgängliga och grundliga och passar alla! Om du inte läst om yoga förut är det här verkligen toppenböcker att starta med. Många böcker som handlar om yoga är skrivna på engelska men jag har valt att tipsa om två böcker som är på svenska, skrivna av två av våra mest kända yogaprofiler i landet.

Yoga en kvart om dagen, Fitnessförlaget.

Det här är en av Ulrica Norbergs många böcker om yoga. Den är en favorit eftersom den innehåller bra yogaklasser som man kan göra på egen hand, enkelt utformat och snyggt presenterat. I boken finns lagom mycket hur och varför och du kan alltid inspireras av de olika klasserna och efter en tid kan du bygga ihop sina egna klasser utifrån önskemål och dagsform. Den här boken kommer du absolut få glädje och användning av i din hemmayoga- praktik!

https://www.adlibris.com/se/bok/yoga-en-kvart-om-dagen-9789173630740

Yoga, passion och närvaro i livet, Semic.

Malin Berghagen tillhör en av Sveriges mest kända yogalärare. I den här boken berättar hon om livet och om sin passion. Vi får följa med på hennes livsresa och inspireras av hennes inre röst. Boken innehåller vackra berättelser och förutom att Malin själv beskriver hur hon upplever livet genom yogan så kommer flera av hennes vänner och presenterar sin yoga och dess betydelse. Den här boken passar dig som behöver lite inspiration och skönhet i livet! Du kanske har yogat ett tag och tappat bort din gnista? Att bläddra igenom den här boken med vackra bilder och spännande livsöden kommer garanterat att påminna dig om varför yogan är en så bra kompis att ha med sig på vägen!

https://www.adlibris.com/se/bok/yoga-passion-och-narvaro-i-livet-9789155261528

Fler tips!

Ja, nu har jag valt två svenska böcker, jag vet. Kanske lite fegt, när det finns så många andra…Äsch! Ja, det finns många andra, men det behöver heller inte vara så krångligt att bli inspirerad. Och när du känner dig redo för att dyka ner i boklådan full med filosofiska böcker, så gör det! Yogafilosofin och läran om vad vi egentligen gör på matten och vad vi gör i vårt vardagliga yogaliv utanför mattan…kunskapen är oändlig och mängden böcker likaså.

Så ha det så roligt när du letar dig fram till just dina bästa favoriter och kom gärna med tips till mig, jag älskar att läsa om yoga.

Ha en fin vecka! /Carin

http://mystudio.one

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras