Power pose- mer kraft i vardagen!

Så får du snabbt mer kraft i livet- Power Pose

Använd dig av Power Pose – asanas och kroppspositioneringar som skapar kraft och styrka. De är bra att ta till när du känner att du snabbt behöver komma på banan igen och få ny energi. Inom yogan har dessa kraftfulla positioner funnits i årtusenden och kunskapen om att kroppen svarar på det som hjärnan signalerar är känt sedan länge. Kropp- hjärna och själ fungerar som en helhet och genom att placera kroppen i vissa positioner kan vi få önskade resultat på energinivå och på humör.

Det motsatta är självklart också sant- om vi tappar hållningen och sjunker ihop signalerar kroppens placering till hjärnan att vi är små och obetydliga. Det blir en ond cirkel. Så, det är bra att vara vaksam på sin hållning! Kroppshållningen har stor betydelse för energin i kroppen, välmåendet och tankarna.

Vad är Power Pose?

Power Poses är positioner som skapar kraft och energi i kroppen. De är stadiga, dvs du står med båda fötterna på jorden och grundar dig ordentligt samtidigt som du placerar händer och armar stort och öppet. Tänk 80- tals affärskvinna i Amerika med stora axelvaddar. Det handlar om att äga sin kropp och ta plats. Placera kroppen i en så pass öppen position att massor med syre med lätthet kan komma in i dina lungor. De här positionerna utstrålar säkerhet och lugn, styrka och balans.

(Här skulle jag gärna ha en bild av en affärskvinna i kostym som står i en Power Pose, men det var helt omöjligt att hitta. Alla bilder med kvinnor i arbetsmiljö innehåller en mer blygsam pose. Korsade armar, huvudet lite gulligt på sned, korsade ben…ja, det kan vi ju fundera ett varv extra på!)

När passar Power Pose?

Att använda Power Poses under utmanande händelser är en jättebra strategi för att lättare överkomma hinder. Kanske känner du att det inte är helt passande att under ett pressat möte på jobbet, sträcka armarna i vädret och djupandas…nej ok. Men, gå in på toa några minuter och gör det! Du kommer att känna dig som pånyttfödd efteråt och ha en helt annan inställning till situationen.

Innan du ska tala inför många människor, hålla föredrag eller likande- passa på att Power Posa en stund innan! Det kommer att göra underverk!

 “Fake it ‘til you make it.”

Det här är alltså positioner att ta till när man vill vända sitt humör eller sin energinivå och få mer kraft i livet. Här ovan är ett bra exempel på en Power Pose att göra ofta! Stå stadigt med vikten placerad över båda fötterna. Sträck armarna upp och andas där i två minuter. Bam! Du kommer känna energin i hela kroppen efteråt. Använd den här positionen för att lyfta dig ur svackorna, för att ge dig mer kraft och fokus under dagen. Lycka till!

/Carin

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras