Den bästa resemattan!

Yoga hela sommaren med den bästa resemattan.

Ja! Äntligen sommar, semester och äventyr! Oavsett om du väljer att åka kors och tvärs över jordklotet i sommar, eller nöjer dig med en vecka hos din moster så gäller det att få med sig yogamattan. Här kommer tips om hur du väljer den bästa resemattan! Jag ångrar mig alltid när jag inte tagit med den. Alltid! Och när den är med- använder jag den, tror ni? Jajamensan, det gör jag!

För min egen del blir yogapraktiken annorlunda när jag är på resande fot. Jag kanske inte använder mattan så som jag gör hemma, men den används. När jag väljer vilken matta (ja, jag har flera, lite nördigt, jag vet) jag ska ta med så funderar jag först över:

 1. Hur mycket plats har jag i min packning? (Massor med plats- stor matta, lite utrymme- liten matta.)
 2. Kommer jag vara tvungen att bära den? (Om jag tar bilen kan jag ta den som är tung.)
 3. Vilket golv tror jag att jag kommer att använda den på? (Svenskt trägolv klarar en tunn matta, utländska stengolv- skönt med tjock matta.)
 4. Kommer jag att använda den så ofta att jag vill ha min bästa matta med mig? (Om jag ska på en yogaresa eller liknande, självklart ska favoritmattan med!)
  Photo by Jennifer Regnier on Unsplash
  Tänker du sitta här och yoga på din semester? Fantastiskt! Ta en gammal välanvänd matta med dig så att du inte blir deppad om den blir smutsig och sliten. För härlig utomhusyoga är det toppen att ha en utsliten matta att plocka med sig!

Välj en bra resematta!

Yogagrossisten kan du hitta en bra matta som passar dina behov! Här finns tunna, lätta mattor som inte tar så mycket plats i packningen. Jag väljer alltid vilken matta jag ska ta med utifrån hur mycket packning jag kan ha med mig. Oftast blir det den allra tunnaste resemattan! Men, som jag skrev tidigare, om jag ska på yogaresa eller kurs tar jag såklart den fetaste mattan jag äger. Min resematta väger som ett A4 block och tar ungefär lika mycket plats i väskan. Jag har en resematta från Manduka som är 1,5 mm.

Tips för yoga på tunn matta

 • Lägg något under din tunna matta, om golvet du yogar på är hårt eller kallt. Använd tex. en vanlig matta eller en stor handduk.
 • När du reser; vik mattan stort och packa den överst i kabinväskan! Då märks den knappt.
 • Om du vill göra mycket sittande eller liggande positioner, gör dem i sängen istället! En tunn matta ger dig kanske för mycket golvkontakt…den gör sig bäst för stående och flödande yoga.

Ha en härlig sommar med din yoga!

Favoritmattan från Manduka!

/Carin

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras