Bästa tipsen för att yoga hemma!

Bästa tipsen för att yoga hemma!

Här kommer de- de allra bästa tipsen för att komma igång och yoga hemma. Har du också fortfarande svårt att komma iväg till studion eller gymmet? Jag vet hur det är. Det börjar bli motigt med alla hinder. Men, deppa inte! Det finns vägar till välmående på hemmaplan också.

Kära yogi!

Du som läser den här bloggen och alla andra härliga bloggar på Sporthälsa http://sporthalsa.se vet ju att det finns obegränsat med tips och trix för att göra träningen roligt och effektiv. Här kommer några tips för att yoga hemma som alla kan ha nytta av. Visst är det skönt att träffas och vara i en sal full med folk, men det finns faktiskt fördelar med att träna hemma också.

 

 

 

Så, vilka är då mina bästa tips för en skön yogastund i hemmet?

Hitta en bra lärare!

  1. Hitta en bra instruktör online. Det kan vara någon du känner, den du brukar gå till eller en helt ny. Antingen köper du en hel kurs, eller några klasser bara. Om du väljer en helt ny lärare kan det vara smart att prova på innan du signar upp för en hel kurs. Fördelen med en mindre studio och en lokal lärare är att det blir mer personligt. Du känner mer ansvar och träningen blir lättare av. Å andra sidan- en stor studio med massor av olika

Ditt eget yoga-space!

  1. Skapa ett bra utrymme för din yoga. Jag förstår om inte alla har plats för att bygga ett altar med kristaller och ljus och lägga sin matta framför och så får det vara så för alltid. (Jag är inte helt säker på det där med vikten av ett altare överhuvudtaget, men det kan vi diskutera vid ett senare tillfälle.) Men, att hitta en plats där du kan rulla ut din matta när det är dags och känna att det är ett skönt ställe, det är bra!

Investera i tid!

  1. Avsätt tid. Precis som när vi bokar in oss på studion, avsätt en särskild tid för din yoga. Och precis som när du går iväg på yoga- se till att du även hemma tar till lite extra tid för att fixa runtomkring. När du åker till din studio kanske du lämnar hemmet en halvtimma innan klassen startar? Gör samma sak hemma- börja förbered dig en god stund innan. För att lättare fokusera och få så många fördelar av yogan som möjligt.

Till sist!

Ha roligt på mattan! Om du är som jag som älskar att träffas i grupp kan det vara en utmaning att ta sig an sin praktik på egen hand. Men skapa kontakter med de andra deltagarna! kanske finns det en grupp på Facebook som du kan gå med i och dela erfarenheter och ställa frågor i…hitta ett community där du känner dig bekväm och välkommen.

 

Lycka till med att utforska all härlig yoga som finna online!

Vi hörs snart igen /Carin

http://www.mystudio.one

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras