Mindful beauty- medveten skönhet

Mindful beauty- medveten skönhet

Gör din skönhetsrutin ekologisk genom att välja Mindful beauty- medveten skönhet! Som yogi är man alltid uppmärksam på vilka sätt det finns att leva medvetet och miljömässigt hållbart. Det finns såklart många olika sätt att göra det på och att göra sitt bästa utifrån sina förutsättningar är alltid gott nog! Inom yogateorin finns det en hel hög med kloka ord och levnadsråd och en del av dem handlar om hur vi behandlar vår omvärld och oss själva och om hur vi bäst tar hand om kropp och själ. Så det är ingen slump att yogautövare kan utveckla en stor medvetenhet kring just miljöfrågor.

Ett härligt sätt att praktisera sin yoga i vardagen är att välja ekologisk skönhetsvård. Att välja medveten skönhet framför produkter fullproppade med dåligheter känns mer rätt, eller hur! Det är just det Mindful beauty handlar om. När man väljer eko framför icke- eko handlar man även ofta av mindre företag med småskalig produktion, vilket kan hjälpa fler små företag att växa och skapa fler arbetstillfällen.

Det finns idag en uppsjö med nya märken att välja bland och den ena produkten verkar mumsigare än den andra! (En fördel med eko och naturliga produkter är ju att de flesta ska gå att äta. Jag säger inte att det smakar gott- men det man ska ha på huden blir ju faktiskt ”uppätet” av kroppen, så ätvänliga produkter är inte så tokigt ändå!)

Tips för nybörjaren!

  • All skönhet börjar inifrån- genom att yoga och andas aktivt får du en toppenbra snygg- start!
  • Maten du äter bidrar till ditt välmående och till ditt utseende. Grönt och eko hjälper till!
  • Stressa mindre! (Haha, jag vet, förlåt. Detta uppstressade tjat om att man ska stressa mindre. Men ok- meditera mera då? Det är en bra motvikt mot vardagsstressen. Ju mer du har att göra desto mer meditations- pauser behövs.)
  • Börja med en bra olja- välj en ekologisk produkt som känns mjuk och skön, använd den tills du inte kan leva utan den… Jag använder en egen blandning av sesam och tistel -olja som jag smörjer kroppen med efter duschen. Sesamoljan är fet och tjoffig medan tisteloljan är torr, kombinationen gör att jag upplever att oljan går snabbt in i huden utan att kladda men att den ändå är så fet att den ger smidig och mjuk hud länge.
  • Sen kan du fortsätta experimentera med olika härliga produkter för hela ansiktet, kroppen och håret.
Mindful beauty- medveten skönhet!
Photo by Autumn Goodman on Unsplash

Och så en liten varning…

Att använda ekologiska produkter är i längden bäst för dig och för miljön. Men om du är känslig mot starka ämnen kan du naturligtvis reagera på produkter, även om de är eko. Faktum är att ju renare en produkt är desto mer ”riktiga” saker (växtdelar, aktiva ämnen från naturen mm.) innehåller den och det kan vara för kraftigt för en känslig hud. I dagsläget kan huden vara känslig för att vi har så många icke- naturliga produkter runt oss, men det spelar ingen roll vad det beror på om man får en allergisk reaktion.

Mindful beauty – medveten skönhet för alla

Det är alltså viktigt för den som är känslig att testa sig fram, lite i taget. Välj gärna milda produkter till att börja med. En bra tanke är att leta efter oparfymerade produkter eller se om märket man är intresserad av har produkter gjorda för barn. De brukar vara extra snälla. Efter en tid med naturlig skönhetsvård kanske den känsliga huden inte reagerar så starkt! Alla kan bygga upp en skönhetsgarderob som är ekologisk, den kommer bara att se olika ut. Mina absoluta favoriter är oljor av olika slag, jag ska berätta mer om dem vid ett senare tillfälle.

Ha en fin vecka alla yogisar!

/Carin

 

 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras