Lavendel för lugn och ro

Avsluta dagen med en kopp te.

En kopp välgörande te på kvällen är ett utmärkt sätt att göra sin kvällsrutin till en lugn och njutbar stund. Jag har en egen favorit som jag ska berätta om här och det finns säkert många av er därute som har era egna tips att dela med er av, när det gäller kvällsrutiner! Att använda lavendel för lugn och ro är ett välbeprövat knep som funkar jättebra i många olika sammanhang. Att brygga en kopp välgörande te på lavendel är verkligen både mysigt och gott!

Nya veckor med nya utmaningar! Dagarna är så intensiva nu så man vet knappt hur en hel arbetsvecka ska orkas med. Hur gör du för att varva ner och vila mellan arbetspassen? Som tur är finns det knep för att må bra även i utmanande tider, och de kommer väl till pass just nu. Att avsluta dagen med en kopp välgörande te är en skön och avkopplande vana.

Rörelse och välmående

När vi rör på kroppen på ett skonsamt och roligt sätt lägger vi grunden till vårt välbefinnande. Inom den yogiska traditionen är hösten och vintern en period av yin, den lugna, återhämtande, tillbakadragande kraften. Då passar det därför bra med extra återhämtning, vila och stillhet. Precis som växterna i naturen vissnar och vilar över vintern, så kan vi människor också dra fördelar av att följa årets cykler och ta det lite lugnare under de mörka månaderna.

Full fart och ändå vila?

Ok, det kan kännas som en omöjlig ekvation! Dels ska vi vila för att lyssna in årstiden och återhämta oss och dels ska vi hänga med i vardagens tempo, med jobb och krav. Hur ska vi få ihop det egentligen?

I tidigare inlägg har jag tipsat om små saker man kan göra för att hitta lugnet, små saker som kan genomföras med enkelhet men som ändå gör stor skillnad.

Kvällsrutin- en kopp te

Att avsluta dagen med en kopp te är en skön och avkopplande vana. Det finns många olika ört-teer för kvällsbruk, med snälla ingredienser som gör det lättare att koppla av och komma till ro.

Lavendel-te

Te bryggt på lavendelblommor doftar ljuvligt och ger en skön lugn känsla i kroppen.

Gör såhär!

Koka upp vatten, lägg en rågad tesked lavendelblommor i en tekula och tillsätt en klick god honung. Låt det dra en stund och smaka av så att det är som du vill ha det!

Världens enklaste te, alltså. Köp ekologiska lavendelblommor, så att du vet att det blir ett bra te. Klicka här för att köpa hem: Ekologiska lavendelblommor

Om du inte har en tekula så går det självklart bra ändå, lavendeln sjunker till botten efter en stund.

Många fina, lugna kvällar önskar jag dig!

/Carin

PS. Du hittar mer av mina saker på Min studio online, för kreativitet och hälsa.

Varmt välkommen dit!

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras