Hej höst!

November

Nu är hösten här. Oj, vad det var länge sedan jag skrev något här på bloggen! Livet har ju varit lite upp och ner som ni alla såklart är plågsamt medvetna om…våren började med ett nyvaket ”hjälp”, sen kom vi alla in i någon slags normalitet trots allt…och nu är det fullt kaos igen verkar det som. Phu! Hur ska man hänga med i svängarna? Här kommer iallafall en liten lägesrapport från mitt i landet…

November, alltså. Den första delen av hösten rullade på bra, tycker jag. En massa jobb och självklart noga med att hålla avstånd, stanna hemma, inte gå på fest…men ja. Det verkade inte räcka riktigt. Så nu ramlar vi in i den mörkaste årstiden och rakt in i en period som verkar bli den allra tuffaste vad gäller restriktioner som ska hjälpa oss att ta fajten ordentligt mot Covid-19. Det känns tungt, minst sagt. Vi har ju redan kämpat så duktigt!

Vad kan vi göra?

Jag är inte så mycket för hurtiga hejarop i vanliga fall. Men nu känner jag att jag ändå ska använda den här lilla ytan av utrymme som tilldelats mig och försöka sprida lite hopp, ljus och värme. Det är nu viktigare än någonsin att vi använder de verktyg vi har för att ta hand om oss själva. Self-care är ju något som vi hör talas om hela tiden och NU är det läge att ta fram hela kittet med härliga saker vi kan göra för oss själva för att må bra.

Jag ska leta här hemma i lådorna och komma med sköna tips för er! Tillsammans kan vi nog få den här novembermånaden lite mjukare, mysigare och kanske till och med någorlunda trevlig!

Tänd ett ljus!

Så, vi börjar direkt! Tänd ett ljus, ja, så enkelt. Men ändå, gör det. Vi har tillsammans nyss firat och befunnit oss i stillhet med tankarna på våra anhöriga och nära som inte längre finns bland oss. Att tända ett ljus och i lugn och ro stilla sinnet är oerhört mycket mer symboliskt viktigt för oss människor än vad vi kanske förstår. Vi har sedan urminnes tider värmt oss vid elden, hittat tryggheten och vilan vid den sprakande brasan. Att tända ett litet ljus tar oss tillbaka till det sammanhanget. Det tar oss även till den samhörighet som finns mellan alla oss människor på jorden.

Vi kan vila med blicken fäst mot en ljuslåga och sitta i stillhet. Nu när vi nyss har ägnat våra nära och kära våra tankar är det dags att vi skänker oss själva en stunds eftertanke. Hur mår vi, egentligen? Hur är det? Vi kan sitta en stund vid vårt lilla ljus och bara reflektera och känna efter, det behöver inte vara krångligare än så. Var beredd på att det ibland inte kommer några bra svar och det är heller inte nödvändigt. Att sitta i stillhet och vända sin uppmärksamhet inåt är en yogapraktik så god som någon.

Så, unna dig en stunds eftertanke och stillhet, det är du värd så här mitt i november. Jag hoppas att du ska finna en lugn känsla i kroppen och i sinnet.

Kram Carin

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras