Äntligen lediga dagar!

Lediga sommardagar!

Det är redan mitten av juli, sommaren liksom rusar förbi, känner ni det? Äntligen lediga dagar! Phu! Så mycket härligt man ska hinna med de här korta sommarmånaderna…jag får lugna ner mig! Jag har ofta helt enorma förväntningar på vad jag ska hinna med att göra på sommaren. Det ska målas hus, målas tavlor (ja, mycket målning inplanerad, alltid!) åkas till badplatser, vilas massor, jag vill sola, äta god mat, kanske grilla eller hinna göra smarriga sallader, åka på utflykter…ja ni fattar.

Helt otroligt omöjligt att få ihop. Och så vill jag yoga och träffa vänner. Jag vill hinna träffa min familj extra mycket och naturligtvis vara ute i skogen och promenera. Nej, jag förstår ju när jag skriver detta att det inte funkar. Så vad ska jag göra då? Mitt knep för att inte bli helt semesterneurotisk och driva min omgivning till vansinne är att göra en lista. Ja, det låter som en jobbrelaterad uppgift, förlåt om det förtar feelingen, men jag måste!

Vila hjärnan

Alltså, vad är viktigt och hur lång tid tar det? Och det allra allra viktigaste- kommer jag att bli utvilad av det? Hmm…Själv försöker jag alltid räkna in tyst- tid efter social tid. Om jag har träffat vänner eller familj en dag försöker jag alltså se till at det blir tyst runt mig en stor del av nästkommande dag. Det är många av oss som har sällskap av andra under sommaren, under dygnets alla timmar…mitt tips till er är att gå ut i skogen- ensamma! Eller en promenad på stranden, om det finns möjlighet. Utan hörlurar…

Varför inga hörlurar? För att vilja hjärnan, såklart. Passa på att ha tråkigt, låt tankarna vandra som de vill. Vila och återhämta huvudet. Och så har vi det där med maten…måste man verkligen erbjuda familjen tre lagade måltider om dagen? Suck. Nej, lägg lite av semesterkassan på att köpa färdig mat. När jag lagar brukar jag försöka göra mycket, så att det räcker till nästa dag. Och dessutom, sommaren är en perfekt tid för att få barnen att öva upp sina matlagingsfärdigheter…kanske medans du går runt i skogen? Ah, vilken underbar dröm.

Gör en lista!

Vad du vill skriva på din lista är upp till dig, på min lista står det som vanligt för många saker, haha! Men jag tränar på att göra en sak i taget och få plats med rörelse och vila varje dag. En härlig sommar är det, och jag ska se till att njuta av den varje dag!  Jag hoppas att du också har en fin sommar och att du tar hand om dig själv så bra som du bara kan. Och kom ihåg, listan blir kanske aldrig klar, men det kanske inte är meningen heller…

Kram Carin

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras